OM MANDALJAZZ

Jazzen viser oss at alt går an. Det er musikk for en mindre trangsynt verden, der annerledeshet og egenart er noe man feirer.


------------

Mandaljazz er en jazzfestival som finner sted på sommertid i Norges sørligste kystby, Mandal. Årets festival vil foregå 28. - 30. juni.


LITT HISTORIE

Festivalen gikk av stabelen for første gang sommeren 2014, men idéen om å arangere en jazzfestival oppsto allerede sommeren i forveien da tre kompiser fra Mandal satt på en pub og snakket i store ord, slik man ofte gjør på pub. Det var da en av dem kom til å foreslå at de skulle starte opp en festival i hjembyen, og heldigvis var ikke dette en av de idéene som ble glemt morgenen etter. Noen måneder senere hadde de tre kompisene samlet en gruppe venner og kjente til å begynne planleggingen av det som skulle bli Mandaljazz 2014.


Inspirasjonen til å starte opp Mandaljazz kom av et ønske om å gjenopplive den magiske stemningen som mange husker fra Lørdagsjazz i Hestetroa og selvsagt på den nedlagte jazzfestivalen i Mandal. Selv om Mandal er en kulturell by med mange konserter i løpet av sommermånedene, var det absolutt rom for en jazzfestival, som både kunne sees på som et alternativ og som et supplement til resten av festlighetene.

Mandaljazz er opptatt av å å tilby et program som viser bredden innen jazzsjangeren og gir særlig plass til unge, spennende artister i programmet. Dette kommer nok delvis at at festivalen har relativt unge arrangører til jazzfestival å være.


Ved festivalslutt i debutåret 2014, kunne Mandaljazz vise til en rekke flotte konserter og festivalen ble lovprist både av publikum, presse og ikke minst av artistene; “...Det er på grunn av folk som dere at Musikk-Norge går framover. Stå på!”, ropte Mathias Eick da han var ferdig med sin konsert på Mandaljazz 2014. På samme scene hadde Marius Neset, Ola Kvernberg Trio og mange andre gitt publikum kjempegode opplevelser i løpet av de tre dagene festivalen varte.


At Mandaljazz er drevet av stå-på vilje er helt riktig. Alt fra planlegging, til festival og etterarbeid blir gjort på frivillig engasjement. Under festivalens oppstart viste småby-ånden seg fra sin beste side og ivrige mandalitter kom løpende for å hjelpe til med festivalen. Det ble også inngått gode sponsoravtaler med lokale aktører og mange er med videre som støttespillere til årets festival.

Engasjerte mennesker og gode tilbakemeldinger gjør at Mandaljazz om mulig er blitt enda mer motiverte til å levere en knallgod festivalopplevelse også i 2018.