Harald Lassen

Jordet og atmosfærisk

Fredag 28. juni 18:00 Teltet
Harald Lassen
Foto: S. Engesæth
Bilde av Presseskriv Tekst: Presseskriv

Multiinstrumentalist Harald Lassen er en av profilene i norsk nå-jazz og har virkelig fått fotfeste med sine to siste bejublede album og ikke minst liveopptredener.

«Haralds musikk er jazz, men jazz med en annen form og farge. Musikk som bare kan komme fra et fritt og åpent sinn», skrev internasjonal musikkpresse da det Spellemannsnominerte albumet Human Samling kom i 2020.

Nå er han tilbake med et nyoppusset band og snakkis-albumet Balans – som ikke bare ble nominert til Spellemann, men som også vant – hvor vi møter en improvisatør og låtsnekker som inviterer lyttere og medmusikanter til å romstere i det han har skapt og en kunstner som har forstått at den eneste gyldige smaken er den personlige. Sammen med en herlig og dypt sjelfull gjeng sentrerer Lassen musikken rundt sine medrivende låter og tar lytteren med på forløsende eventyr. Jordet og atmosfærisk på en gang. Stort alvor og lure smil!

Utover sine røtter i norsk jazz kjenner vi også Harald Lassen fra samarbeid med Sondre Lerche, No. 4 og Susanna Wallumrød, blant mange, mange andre.

Med seg har han musikere som setter sitt preg på artister som Fieh, Daniella Reyes.

Medvirkende

  • Harald Lassen – saxofon, fløyte, piano
  • Solveig Wang – synth
  • Sander Eriksen Nordahl – gitar
  • Stian Andersen – elbass
  • Tore Flatjord – trommer

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlig støtte

Samarbeidspartnere