Anja Lauvdal

Transkriberinger fra et tapt språk

Tekst: Kim Klev

Lørdag 1. juli 16:00

Galleriet, Buen

Fargerik hånd som peker på tittelen ovenfor

Selv om du ikke skulle kjenne igjen navnet hennes, har du definitivt sett trynet hennes om du har vært på Mandaljazz et par ganger. Anja har spilt i så mange norske orkestre at det ville tatt oss en halv dag å nevne å alle sammen… men, for å ta noen av de viktigste: Broen, Jenny Hval og Trondheim Jazzorkester. Vi synes hun er veldig god til å spille både piano og synth. Skandaløst nok er hun ikke nevnt under rubrikken “Kjente Flekkefjæringer” på Wikipedia-siden for Flekkefjord.

Selv om hun har vært involvert i så mye musikk, virker det ikke som det har falt henne naturlig å jobbe helt på egen hånd. “From a Story Now Lost”, som kom i høst, er hennes første soloalbum — men selv det er liten illusjon. Albumet er nemlig blitt til i veldig tett samarbeid med amerikanske Laurel Halo, som enkelt og greit er en av de kuleste elektroniske produsentene vi har på kloden vår.

Musikken på “From a Story Now Lost” er ganske annerledes fra hva vi har hørt fra Anja tidligere, på tross av hennes voldsomme bredde som musiker. Det er musikk som helt åpenbart plasserer seg i kategorien “ambient”, et sted på spekteret mellom Saties møbelmusikk for piano og den elektroniske verdenens glitch-musikk. Det består av ti drømmende små stykker som Anja har vevd sammen i dialog med produsent Laurel Halo. Skiva fikk en positiv anmeldelse i kredblekka Pitchfork, og der ble musikken treffende nok beskrevet som transkriberinger fra et tapt språk.

Det er musikk som fortjener å bli fremført og lyttet til på et spesielt sted, under litt spesielle betingelser. Mens vi jobber med å få på plass de helt konkrete detaljene, vil vi oppfordre deg til å sette på albumet og glede deg til konsert.

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlig støtte

Samarbeidspartnere