Veslemøy Narvesen Extension

Jazz som dyrker og sprer livsglede

Lørdag 01.07.2023 18:00
Teltet
Bilde av Kim Klev Tekst: Kim Klev

Stjerna vår Veslemøy! Kristiansands store datter! “Den nye supertrommisen”! Kjært barn har mange navn, men Veslemøy Narvesen er nok typen som foretrekker å ikke få altfor svulstige lovord kastet etter seg. Tross alt viser hun at godt gammelt hardt arbeid er nøkkelen til å bli ordentlig flink i noe.

Akkurat nå seiler Veslemøy på en herlig bris. I fjor sommer viet NRK.no henne et fullengdes portrettintervju; Klassekampen kalte henne et av seks unge talenter å holde øynene opp for i 2022; Nettavisen har omtalt henne som et sjeldent talent; og i 2020 stakk hun av med Oslojazz’ talentpris. Veslemøy er også i ferd med å bli fast inventar på mandaljazz, hvor hun har spilt sammen med blant andre Mall Girl, Schemes og Mette Rasmussen Quintet.

I år blir første gang hun opptrer på festivalen vår som soloartist (riktignok backet av et førsteklasses band!). Veslemøy spiller og synger, og både feirer kreativiteten — den o store skaperkraften! — og er et inspirert hjertesukk over all slags målstyrt formalisme. Hun er opptatt av hva som skjer med vår kreativitet i møte med andre, og i mangel på møte med andre.

Veslemøy Narvesen dyrker et fryktløst og dynamisk lydbilde. Det er en tydelige spor av den tilbakeholdne skandi-jazzen til plateselskapet ECM, men fritt for det litt tyngende alvoret som kan prege sjangeren. Veslemøy har uttalt at strofer fra Joni Mitchells klassiske album Blue surrer i hodet hennes daglig, og da er det ikke rart at det også er tydelige spor etter singer/songwriter-tradisjonen å høre her.

Kort fortalt: Dette er jazz som dyrker og sprer livsglede!

Veslemøy Narvesen Extension er

  • Oliver Skou Due (flygel/piano, vokal)
  • Håvard Aufles (synther)
  • Nicolas Leirtrø (kontrabass)
  • Eirik Hegdal (saxofoner)
  • Veslemøy Narvesen (trommer, vokal, etc.)
Kjøp billetter

Konserten er støttet av

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlig støtte

Samarbeidspartnere