Kemaca Kinetic + Mathias Eick

Groovy skandijazz i et eksklusivt dansk-norsk samarbeid.

Torsdag 29.06.2023 20:00 Teltet
Kemaca Kinetic + Mathias Eick
Bilde av Kim Klev Tekst: Kim Klev

Den mystiske, mollstemte skandijazzen er en estetikk man kan kjenne igjen på et blunk, med en lyd som minner om tåkefulle høstdager, og er spesielt forankret i utgivelsene på det store plateselskapet ECM. Der enkelte musikere innen skandijazzen legger seg helt nedpå, dyrker powertrioen Kemaca Kinetic fra Jylland de mer energiske og groovy sidene av subsjangeren. Dette er skandijazz for folk som også digger jazzrock.

Derfor er de en veldig spennende match med den store vennlige jazzkjempen Mathias Eick, hvis fløyelsmyke, In A Silent Way-klingende trompetspill markerer et ganske annet ytterpunkt i den blåsjatterte skandijazzen. Det er lenge siden Eick har spilt i Mandal nå, og da Kemaca Kinetic ønsket seg Mathias spesielt som gjestesolist til deres konsert på ‘jazzen, var vi virkelig ikke vonde å be.

Konserten er et samarbeid med kulturhuset Huset i Hasserisgade i Aalborg, og plukker opp tråden fra ImproFauna på fjorårets festival. Som en del av samarbeidet har mandaljazz sendt Maridalen og Marthe Lea Band fra fjorårets program til festivalen Supernova Jazz Blast. Lenge leve det dansk-norske!

Medvirkende

  • Casper Hejlesen
  • Matias Fischer
  • Kenneth Dahl Knutsen
  • Mathias Eick
Kjøp billetter

Konserten er støttet av

Kjøp billetter

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlig støtte

Samarbeidspartnere