D'Sound

Spice of Life

Torsdag 29.06.2023 22:00
Teltet
Fargerik hånd som peker på tittelen ovenfor
Bilde av Kim Klev Tekst: Kim Klev

D’Sound fremfører suksessalbumet Spice of Life i sin helhet!

Æssid djæzz! Acid jazz er ikke akkurat en av de sjangrene folk er best kjent med i dag, men for tre tiår siden var det en ganske stor greie – i hvert fall om man ble revet med på bølgen av klubbmusikk fra Storbritannia. Det er en flott subsjanger, som befinner seg i krysningspunktet mellom neosoul og DJ-undergrunnen.

D’Sound er selve bandet som kan sies å ha importert acid jazz til Norge, og samtidig vært med på å revitalisere soul og R&B her på berget. I 1997 sprang de ut av Head On, det som den gang da var den feteste nattklubben i Oslo, og pangdebuterte med albumet “Spice of Life”.

Selv hipsterne i blekka Natt & Dag digga greia deres – et greit tegn på at D’Sound hadde pulsen på samtiden. “Spice of Life” ble beskrevet som et “funky paradigmeskifte” av forfatter og musiker Petter Aagaard i anledning skivas 25-årsjubileum i fjor – som en del av bokserien Norske Albumklassikere.

Vi kunne ikke si nei da Stein Austrud – mandalitt, som stod for fjorårets fenomenale åpningskonsert, og D’Sounds “skjulte” fjerde medlem – tok kontakt og foreslo en konsert hvor bandet spiller hele “Spice of Life”, med originalbesetningen (inkludert vokalist Simone Eriksrud) og de originale vintage-instrumentene som er brukt på skiva.

D’Sound er kjent som et sabla bra liveband – bare sjekk ut den skamtighte konsertskiva “Live at Rockefeller Music Hall” fra 1998. Som de sier på engelsk: Variety is the spice of life.

Medvirkende

  • Jonny Sjo
  • Simone Eriksrud
  • Stein Austrud
  • Kim Ofstad

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Sponsorer

Offentlig støtte

Samarbeidspartnere