Torben Snekkestad

29. juni kl 18:30 // Svømmehallen // KJØP BILLETT 200 (inkl. Kim Myhr),- + avg.

Første del av åpningskonserten på mandaljazz 2017 er en undervannskonsert med en av Nordens mest profilerte saxofoniser, Torben Snekkestad.

Torben Snekkestad har tidligere markert seg som en av Nordens mest profilerte klassiske saxofonister og han har turnert verden rundt bl.a. sammen med bassisten Barry Guy. Han har gjennom årene ubekymret og bevisst vandret mellom et bredt spekter av forskjellige uttrykksformer, fra barokkmusikk og ny klassisk musikk via frijazz/improvisasjon til rock og folk.

Den siste tiden har Snekkestad imidlertid utfoldet seg gjennom egne improvisasjoner og komposisjoner i en rekke originale prosjekter. Da Snekkestad debuterte som soloartist i fjor slo han like gjerne til med en trippel-utgivelse med albumene ”Winds of Mouth”, ”Plateau og ”The Reed Trumpet”. Snekkestad har utviklet en personlig spillestil og klang, med både avanserte og personlige spilleteknikker, som har gitt han en stigende internasjonal oppmerksomhet.

I prosjektet ”Vannkatedral” samles flere tråder i hans mangfoldige, innovative og virtuose saksofonspill. Snekkestad har lenge hatt en fascinasjon for undervannslyder og under Mandaljazz vil hans nyutviklede ”Reed Trumpet” og akustiske saksofonfortolkninger av undervannsopptak kunne oppleves i perfekte omgivelser i Mandal Svømmehall.