trondheim jazzorkester
& Skrap

30. juni kl 21:30 // Teltet // KJØP BILLETT 350,- + avg.

Med hele 16 musikere på scenen, er Trondheim Jazzorkester + Skrap den største bookingen i løpet av festivalens fire år. Jo flere kokker jo mere søl, sies det, men TJO og Skrap viser at dette ikke er helt sant.

På deres årsferske album, som gjester blant andre Emilie Nicolas, Hege Schøyen og selveste Kjartan Fløgstad, forenes viltre innslag av eksperimentell pop og hiphop med hva som kanskje best kan kalles new age: beroligende synthmusikk der det sekstenhodede trollet anstrenger seg for å gjøre minst mulig på en gang. På melodien «Væromslag» lar de seg overdøve av fuglekvitter. Albumet heter «Antropocen», som er den geologiske epoken vi nå befinner oss i, hvor menneskenes påvirkning på naturen har nådd et betydelig omfang. Så mye skade kan altså litt skrap gjøre.

Noen av dere vil kanskje kjenne både Skrap og Trondheim Jazzorkester fra da de spilte på Mandaljazz 2015. Den gang var det hver for seg: Skrap stod for en veldig gøyal barnekonsert, mens Trondheim Jazzorkester – som egentlig er en flyktig størrelse, med ny besetning fra prosjekt til prosjekt – gjorde en strålende tolkning av katalogen til kultheltene Dingobats. Pluss og pluss er fortsatt pluss, så dette vil nok vise seg å bli enda bedre enn sist.

Besetning
Anja Lauvdal - piano, keys
Heida Mobeck - tuba, electronics
Roohey Taalah - vocals
Marianna Sangita - vocals
Adrian Løseth Waade - violin
Signe Emmeluth - saxophone
Hanna Paulsberg - saxophone
Christian Winther - guitar
Lars Ove Fossheim - guitar
Julie Rokseth - harp
Ida Løvli Hidle - accordion
Peder Simonsen - tuba, electronics
Hans Hulbækmo - drums
Eivind Helgerød - drums
Lasse Marhaug - electronics
Kyrre Laastad - electronics
Espen Husby - sound design
Tor Breivik - lyd
Ingrid Skanke Høsøien - lys

Se denne!: