Pixel

30. juni kl 19:00 // Teltet // KJØP BILLETT 250,- + avg.

«Pixel gjør jazz til pop og omvendt», skrev Dagens Næringsliv da den oslobaserte kvartetten slapp sitt tredje og ferskeste album, «Golden Years» (2015). Om vi kunne sagt det bedre selv, så hadde vi nok gjort det.

Det er nettopp denne mellomposisjonen som gjør Pixel så lett å like. Ved å kombinere indierockens vidøyde verdenssyn og energinivå med lydbildet kjent fra de store moderne, pianofrie jazzkvartettene, lager Pixel jazz som ikke skyver folk fra seg, men heller inviterer dem med seg. Et perfekt band for en fredag ettermiddag, med andre ord.

Da er det kanskje ikke så rart at Ellen Andrea Wang og hennes medsammensvorne har holdt et svimlende antall konserter over hele kontinentet i løpet av de seks årene de har spilt sammen. Ryktet sier at det er kreativt stimulerende å være på turné, og når det begynner å bli noen år siden Pixel sist ga ut en fullengder, er det ikke utenkelig at det vil bli fremført flunkende ny musikk fra dem under Mandaljazz 2017. Like fengslende som forfriskende blir det uansett.


Splitter ny musikkvideo her: