Ola Kvernberg
"Steamdome"

1. juli kl 21:30 // Teltet // KJØP BILLETT 350,- + avg.

Ingen jazzfiolinist i verden matcher Ola Kvernbergs skaperkraft som komponist, arrangør og utøver”, har Dagbladet-journalist Terje Mosnes tidligere uttalt. Vi ser ingen grunn til å argumentere i mot det. Den genierklærte multiinstrumentalisten har siden sin debut i 2000 stått i spissen på åtte plater, vært bidragsyter på over femti plater, og komponert filmmusikk til sju filmer. I 2012 fikk han Spellemannprisen for plata, "Liarbird".

Sist Kvernberg besøkte Mandaljazz i 2014 var det med Ola Kvernberg Trio og sin egenkomponerte filmmusikk “Jag etter vind”, som han bl.a. mottok Amandaprisen og Kanonprisen for. Kvernbergs nåværende prosjekt “Steamdome” må sies å være noe helt annet. Sammen med et mannsterkt og kraftfullt maskineri av et band baner Kvernberg seg gjennom jazzlandskapet og inn i et progressivt og groovy rytmelandskap.

Steamdome ble til som et samarbeid mellom Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i fjor, og ble tatt til scenen i alt tre ganger i løpet av året som gikk. Med tre trommiser som holder lokomotivet i gang, og orgel, fele, gitarer og bass på toppen, blir det dampende hett, tungt og dansbart når Steamdome avslutter lørdagen i Teltet på Mandaljazz!

Besetning:
Ola Kvernberg – fele, bratsj, gitar
Øyvind Blomstrøm – gitar
Daniel Buner Formo – orgel
Nikolai Hængsle Eilertsen – bass
Erik Nylander – trommer

Hans Hulbækmo – trommer
Børge Fjordheim – trommer


Se denne!