Knut Riisnæs Kvartett

30. juni kl 17:30 // Elvesalen // KJØP BILLETT 250,- + avg.

Norsk musikkliv inneholder mange referanser til norsk jazz' gullalder på 60-tallet, men det er bare noen få som faktisk kan si at de var der. Saksofonist Knut Riisnæs er en av dem som ikke bare kan si at han var der, men som var med å skape norsk jazzhistorie, og som gjør det fortsatt.

Riisnæs har i løpet av sin karriere medvirket på et tresifret antall plater, utgitt fem egne innspillinger, vunnet to spellemannpriser og mottatt Buddystatuetten, en av de høyeste utmerkelsene innen norsk jazz. I november kom Riisnæs' etterlengtete sjette soloalbum ”2nd Thoughts”, hans første soloutgivelse på 13 år.

Når Riisnæs spiller i Elvesalen, fredag ettermiddag på Mandaljazz, har han med seg et knippe av norsk jazz ypperste musikere. Til tross for en viss aldersmessig spredning er musikerne helt på hjemmebane i den felles musikalske retningen, som kan karakteriseres som 1960 - og 70 tallets «klassiske» jazz.

“Mange musikkstiler er så farget av samtiden og strømningene at de går av moten og forblir i sitt tiår...de stemningene som øyeblikksmusikken kan skape, går aldri av moten. Det gjør heller ikke Knut Riisnæs” skriver anmelder, Per A. Risnes, i D2.

Besetning:
Knut Riisnæs - saxofon
Ander Aarum - Piano
Jens Fossum - Bass
Hermund Nygård - Trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Mandal Jazzklubb