Kim Myhr

29. juni kl 19:30 // Svømmehallen // KJØP BILLETT 200 (inkl. Torben Snekkestad),- + avg.

2. del av åpningskonserten. Les mer om den her

Hvis ikke Kim Myhr hadde vært så fordømt flink til å spille gitar, hadde han nok vært landskapsmaler. Musikken hans har nemlig mange av de samme kvalitetene som maleriene til de store franske impresjonistene (Monet, Cézanne, og så videre). Det handler mer om å gjenskape følelsen av naturen, enn å gi et fullstendig realistisk bilde av den.

Derfor kunne vi knapt hatt en bedre mann til å stå for åpningskonserten til Mandaljazz 2017. Joda, et basseng er ikke like mektig som havet, men naturen har dessverre den baksiden at den ikke byr på så veldig bra klang. I Mandal Svømmehall får man imidlertid i både pose og sekk: masse vann og masse lyd.

Her kommer Kim Myhr til å fremføre sine vidunderlige komposisjoner for tolvstrengersgitaren, senest utgitt på «Bloom», som ble kåret til fjorårets sjuende beste norske plate av Dagbladet. Inspirert av amerikansk folkmusikk, er dette stykker som føles som å stirre utover – for å låne Kjell Askildsens uttrykk – et stort øde landskap. Ikke minst har musikken en flytende form, der den stiger og synker som flo og fjære. Eller bølgeskvulp som slår inn mot bassengkanten.