Emile the Duke

30. juni kl 23:00 // Boden // KJØP BILLETT 250,- + avg.

Emile the Duke har vært en storbyoriginal i flere år allerede, men det var først i fjor at brikkene falt fullstendig på plass. Med det kritikerroste albumet «Aasen tar helg» har den eksentriske oslorapperen skapt en hyllest til den beste delen av å ha fast jobb: når man forlater kontoret på fredag ettermiddag og føler man har hele verden for sine føtter.

Aasen – som er det offentlig ansatte aliaset til Emile, ikledd beige frakk og sixpence – har noe veldig treffende å si om den tiden vi lever i, der byråkrati og New Public Management kan gjøre det vanskelig å vite om arbeidet vårt betyr noe som helst. Da er det ikke rart helga ikke kan komme kjapt nok.

Sånn sett er Emile the Duke minst like inspirert av The Office og Monty Python’s Flying Circus – komedier som får frem den moderne arbeidsplassens absurditet – som av jazzfunken til Roy Ayers og Herbie Hancock. Det er strengt tatt hiphop, men Hertugen minner ikke så mye om Kanye West som Jan Erik Vold om han hadde lagt sin elsk på kriminelt groovy funkbeats. God helg!