Dele Sosimi
& Nye Lindesnes Afrobeatensemble

29. juni kl 21:00 // Teltet // KJØP BILLETT 250,- + avg.

Det blir ikke ordentlig jazzfestival uten noen store internasjonale ringrever på plakaten. I fjor besøkte The Sun Ra Arkestra byen, og i år kan vi skilte med selveste Dele Sosimi. Bare 16 år gammel ble han hyret inn som keyboardist og musikalsk leder i bandet til Fela Kuti, mannen som på 70-tallet nærmest egenhendig oppfant afrobeat.

I dag bærer Sosimi denne arven videre på storartet vis, senest på fullengderen «You No Fit Touch Am» (2015). Takket være sin fusjon av funk, jazz og tradisjonelt afrikanske musikkformer, er afrobeat omtrent den beste livemusikken som lar seg oppdrive. For å markere at det er 20 år siden Fela Kuti døde i år, har bookingsjef Erik Pedersen satt sammen et fantastisk band som skal opptre sammen med den levende legenden.

Dele Sosimi og Nye Lindesnes Afrobeatensemble ser du eksklusivt på Mandaljazz 2017, og blant rekkene finner man flere av landets dyktigste unge musikere – inkludert Hanna Paulsberg, Axel Skalstad og Hans Hulbækmo. Vi lover: Dette blir en for bøkene!

Bandet:

Dele Sosimi
Ole Mofjell trommer/perk
Axel Skalstad - trommer/perk
Johannes Vaht - bass
Karl Bjorå - gitar
Lars Ove Fossheim - gitar
Vegard Lien Bjerkan - piano/synth
Torben Snekkestad - sopran/tenor/trompet
Erik Kimestad Pedersen - trompet
Natalie Sandtorv - vokal
Hanna Paulsberg - sax
Hans Hulbækmo - trommer/perk
Tor Breivik - lyd
Ingrid Skanke Høsøien - lys